Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Με αφορμή ανυπόστατα και αναληθή άρθρα σε μέσο διαδικτυακής ενημέρωσης για την πιθανή διάλυση της Φιλαρμονικής Μεδεώνος, μου δίνεται η ευκαιρία να αναφερθώ στις ενέργειες που έχουν γίνει για να επαναλειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο και πάλι η Φιλαρμονική Μεδεώνος, όπως και η νεοσύστατη χορωδία της Βόνιτσας.

Το Φεβρουάριο του 2020 και μετά την παραίτηση του δασκάλου ξεκίνησε ο προγραμματισμός νέου δασκάλου για την Φιλαρμονική Μεδεώνος.

Δυστυχώς η έξαρση του Sars- COVID 19 και η καραντίνα καθυστέρησαν την πρόσληψη νέου δασκάλου. Επίσης τα μέτρα προστασίας που έχουν παρθεί για την μετά καραντίνας εποχή σε συνδυασμό με την καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε μας οδήγησαν να επαναλειτουργήσουμε την Φιλαρμονική Κατούνας τον Σεπτέμβριο.

Το ενδιαφέρον να τονίσουμε από δασκάλους μουσικής και εκμάθησης οργάνων φιλαρμονικής είναι ήδη μεγάλο και εκ νέου στις αρχές Αυγούστου θα δημοσιευθεί Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για τη πρόσληψη μουσικού που θα οδηγήσει την Φιλαρμονική Μεδεώνος στην επόμενη ημέρα.

Να τονίσουμε ότι ο δάσκαλος μουσικής θα πηγαίνει και μια φορά την εβδομάδα και στον Αετό του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας όπου υπάρχουν αρκετά παιδιά που τα δυο προηγούμενα χρόνια μάθαιναν μουσικά όργανα. Επίσης στις υποχρεώσεις του δασκάλου θα είναι μέσα από τα σχολεία (δημοτικά – γυμνάσιο – λύκειο ενότητας Μεδεώνος Δήμου Ακτίου Βόνιτσας) να ανακαλύψει ταλέντα και να παρακινήσει παιδιά που θα θέλουν να συμμετάσχουν στην Φιλαρμονική του τόπου τους.

Με την ίδια διαδικασία θα ξεκινήσει και η Χορωδία της Βόνιτσας τον Σεπτέμβριο.

Εκ του Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ