Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Η μεγάλη χρονιά για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση είναι πλέον γεγονός. Το 2021 είναι μία χρονιά ορόσημο για την πατρίδα μας.

Ήδη στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας , από τον Αύγουστο του 2020  ξεκίνησε η προεργασία και η υποβολή  προτάσεων για τους εορτασμούς της Επετείου της Επανάστασης του 1821 στην αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

Συγκροτήσαμε την Οργανωτική Επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και καταθέσαμε όλες τις προτάσεις με σκοπό να τις μελετήσουν, να τις εγκρίνουν και να τις εμπλουτίσουν με ακόμη περισσότερες προτάσεις και σε ακόμη περισσότερες πόλεις και χωριά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας .

Η οργανωτική επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του  ΄21 του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας θα είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό εκδηλώσεων ανάδειξης του σημαντικού αυτού ορόσημου στην ιστορία της Πατρίδας μας.

Στόχος της επιτροπής είναι να συμβάλλει  στην υλοποίηση των δράσεων αυτών ώστε να εορταστεί με το λαμπρότερο τρόπο  αυτή η σημαντική και ξεχωριστή Επέτειο.

Επιπλέον, σκοπός είναι  να τιμηθούν και να αναδειχθούν γεγονότα της τοπικής μας ιστορίας , που συνδέονται με την Επανάσταση του 1821, αλλά και σημαντικές προσωπικότητες του τόπου μας πού διαδραμάτισαν στην Παλιγγενεσία τα μέγιστα.

Στην Οργανωτική Επιτροπή,  συμμετέχουν δημότες μας , προσωπικότητες  που έχουν ασχοληθεί με τη συγγραφή της τοπικής ιστορίας μας , δημοσιογράφοι που έχουν καταγωγή  από τον τόπο μας , αλλά και  έχουν φιλικούς δεσμούς με τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας , άνθρωποι πολιτιστικών συλλόγων με θεσμικό ρόλο και εμπειρία στα ιστορικά πολιτιστικά δρώμενα της επαρχίας μας , άνθρωποι της τέχνης , αλλά και εκπαιδευτικοί γνώστες της τοπικής μας ιστορίας.

Πιστεύω ότι θα δώσει ο καθένας τον καλύτερο εαυτό του , για να τιμήσουμε, όπως πρέπει, τοπικά , με μία σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις την Επανάσταση του 1821.

Οργανωτική Επιτροπή  του Δήμου ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ για τον 

  εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 

               Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021 

1. Παππά Βασιλική – Δημοσιογράφος

(υπεύθυνη συντονίστρια εκδηλώσεων και δράσεων ) 

2.   Μήτσης Νικόλαος. Συγγραφέας – ιστορικός ερευνητής 

      ( συντονιστής ιστορικού υλικού εκδηλώσεων )  

3.   Αλαφογιώργος  Αντώνης – Δημοσιογράφος

4.   Βερύκιος Δημήτρης – Ηθοποιός / Σκηνοθέτης

6    Ζερβούλη Σπυριδούλα – Εικαστικός / Ζωγράφος 

7.   Κυρίκου Σταματίνα – Φιλόλογος / Πρόεδρος των Εν Αθήναις Βονιτσάνων

8.   Κακούρη – Αρνή Λουκία – Φιλόλογος  εκπαιδευτικός 

9.  Λούντζης Γεράσιμος – ιστορικός ερευνητής

10.  Λούντζη Μαρία – Πετροπούλου – καθηγήτρια Θεολόγος

11.  Πατούλας Χρυσόστομος– Δημοσιογράφος / Συγγραφέας

12.  Σόμπολος Παναγιώτης – Δημοσιογράφος

13.  Στεργίου Δημήτρης – Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου 

      (ΟΠΣΥΞ)

14. Τσούκας Γεώργιος – π. γενικός διευθυντής στο υπουργείου ανάπτυξης-συγγραφέας 

    του βιβλίου «Το Μοναστηράκι Βόνιτσας ….. στο πέρασμα του χρόνου»

Η πρώτη συνάντηση της επιτροπής  θα γίνει μέσω skype ή zoom , ή  άλλης διαδικτυακής εφαρμογής τέλη Φεβρουαρίου με πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου . Θα διοργανωθεί από το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας όπου θα είναι και ο συντονιστικός φορέας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με υπεύθυνο τον Πρόεδρο Παντελή  Αποστολάκη και τον Αντιπρόεδρο Ξενοφώντα Καούρα  

Πέρα από την Επιτροπή ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο θα έχουν και οι πολιτιστικοί – κοινωνικοί  Σύλλογοι κάθε περιοχής , που κατά τόπους μαζί με την Οργανωτική Επιτροπή θα συμβάλουν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων για τα  διακόσια  χρόνια από την επανάσταση του  1821.

ΕΚ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

                                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ