Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας στα πλαίσια των επετειακών πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 διοργανώνει εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Θεοδωράκη Γρίβα στην πλατεία της Βόνιτσας (στον πλάτανο δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα)

Η  εκδήλωση είναι σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η προτομή κατασκευάστηκε με επιμέλεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ο στύλος, όπως και ο αύλειος χώρος με επιμέλεια του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Η εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 1 Οκτωβρίου  2021 στις 18:30 στην πλατεία της Βόνιτσας (στον πλάτανο δίπλα από τον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Βόνιτσας) και θα περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση ,αποκαλυπτήρια προτομής και ομιλία για την ζωή και την δράση του στρατάρχη Θεοδωράκη Γρίβα. 

 Επίσης θα παρουσιασθεί και η έκθεση ζωγραφικής  μαθητών του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  που ζωγράφισαν σημαίες και λάβαρα της επαναστάσεως 

 Σας περιμένουμε όλους για να τιμήσουμε έναν μεγάλο ήρωα – στρατάρχη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τέλος να σας ενημερώσουμε ότι για την διεξαγωγή της εκδήλωσης των αποκαλυπτηρίων και από τις 17:30 έως τις 20:00 οι κάτωθι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστεί

  1. Οδός Αγίου Σπυρίδωνα από το ύψος της εκκλησίας έως την κεντρική πλατεία Βόνιτσας (η διεύθυνση προς το πολιτιστικό κέντρο Λαϊς θα παραμείνει ανοιχτός)
  2. Οδός Εμμανουήλ Δεληγιώργη από το ύψος του Δημαρχείο Ακτίου Βόνιτσας και μέχρι Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Βόνιτσας (ο δρόμος από το δημαρχείο προς την πλατεία )

Ευχαριστούμε για την κατανόηση 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης :

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • 18 :30 -Επιμνημόσυνη δέηση
  • 18:50-Αποκαλυπτήρια προτομής 
  • 18:55 -Κατάθεση στεφάνων
  • 19:00-Eνός λεπτού σιγή
  • 19:01-Εθνικός Ύμνος 
  • 19:05 -Χαιρετισμοί

Ομιλητές:

  • 19:20 Δημήτριος Βερύκιος (Ηθοποιός-Σκηνοθέτης)
  • 19:50 Σπυριδούλα Ζερβούλη ( Εικαστικός –Ζωγράφος)

Τελετάρχης των αποκαλυπτηρίων της προτομής θα είναι ο τέως Διευθυντής του Επαγγελματικού Λυκείου Βόνιτσας Επαμεινώνδας Νικάκης.

ΕΚ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ