Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού 2021 το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσα ,πήρε την πρωτοβουλία να εντάξει στο πρόγραμμα των εκδηλώσεών του παραστάσεις βασισμένες στο θέατρο Σκιών σε ποικίλα τοπικά γεωγραφικά διαμερίσματα του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 6 Αυγούστου στην πλατεία του χωριού Αετού διοργανώθηκε παράσταση θεάτρου Σκιών και μικροί και μεγάλοι το απόλαυσαν.

Όπως γνωρίζουμε άλλωστε, το Θέατρο Σκιών είναι μία μορφή διασκέδασης μία μορφή εκπαίδευσης ένα χαρούμενο και εποικοδομητικό παιχνίδι και συνάμα μία μορφή επικοινωνίας των ανθρώπων με κοινά στοιχεία την ιστορία τους και την κοινωνική τους συνοχή. Tο όνομα του Καραγκιόζη το έχει πάρει το Ελληνικό θέατρο σκιών από τον κύριο ήρωα του , που είναι ο γνωστός μας Μαυρομάτης ο Καραγκιόζης .Ο Καραγκιόζης με την οικογένειά του, τη σύζυγό του την Αγλαΐα,τα τρία παιδιά του τα Κολλητήρια, αλλά και τον άσπονδο φίλο του- συνεργάτη του τον Xατζηαβάτη, μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πάντα από αρχαία κωμωδία έως δράμα.
Τα έργα του Καραγκιόζη έχουν ρεπερτόριο  παρμένο από  την αρχαία Ελλάδα, όπου συνήθως είναι βοηθός σε κάποιον ήρωα ,όπως τον Ηρακλή τον Ιάσονα το Μέγα Αλέξανδρο τον Θησέα, καθώς  και τον Περσέα. Επιπροσθέτως, αφορμάται από έργα ιστορικά ,όπως είναι οι μάχες με τους Πέρσες ,δηλαδή οι Περσικοί πόλεμοι ,η ναυμαχία της Σαλαμίνας ,η μάχη του Μαραθώνα,αλλά και νεότερα έργα από την ιστορία του Βυζαντίου.

Η παράσταση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, της Τοπικής Κοινότητας Αετού και του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αετού ”Ο Άγιος Δημήτριος”.