Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Την Κυριακή 27 Ιουνίου ,πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού μουσείου Θυρρείου η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο ΄΄Ακαρνανικόν Αρχείον” του Γεωργίου Φερεντίνου, καθηγητού-ιστορικού.Η εκδήλωση έγινε με τη συνδιοργάνωση του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και της εφορίας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας -Λευκάδας. Στην εκδήλωση απέδωσε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέρινας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας,κύριος Παντελής Αποστολάκης, ο οποίος μίλησε για την πολύτιμη προσφορά και για το εξαίρετο συγγραφικό έργο του κυρίου Γεωργίου Φερεντίνου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος προσωπικοτήτων , όπως ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Θυρρείου Χρήστος Παλούκης ,η κα. Τσαντίλη συνεργάτης της κας. Βικάτου Ολυμπίας, προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδας . Εν συνεχεία, την παρουσίαση συντόνισε ο Χρυσόστομος Πατούλας, εκδότης της εφημερίδας “Αιτωλοακαρνανική” και μέλος της επιτροπής 1821-2021 Δήμου Ακτίου Βόνιτσας .Επιπροσθέτως, για το βιβλίο μίλησε ο Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών-πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας και ο Γιώργος Πιτσινέλης ,Διδάκτωρ στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών .Τέλος ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Θυρρείου Χρήστος Παλούκης παρέδωσε τιμητική πλακέτα στην εξαδέλφη του Συγγραφέα κα. Νίκη Φερεντίνου – Χούσου.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και της εφορίας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδας.