Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Για πρώτη φορά στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας στις 17 Φεβρουαρίου 2018 διοργανώθηκε στην Βόνιτσα  ,το Πρώτο Παιδικό Αποκριάτικο Καρναβάλι με συμμετοχή από πολλά χωριά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Την επόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε το Δεύτερο Παιδικό καρναβάλι, συγκεκριμένα στις 9 Μαρτίου 2019 και πάλι στην πόλη της Βόνιτσας,στόχος ξανά αποτέλεσε η δραστηριοποίηση των μικρών φίλων όλων των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Μια ιδέα με πρωτοβουλία του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας για  ένα ξεχωριστό καρναβάλι ,με σκοπό να  καθιερωθεί και να διοργανώνεται όχι μόνο στην Βόνιτσα αλλά και στις άλλες δύο έδρες του Δήμου,δηλαδή στην  Κατούνα και στην Πάλαιρο.
 
Μικροί και μεγάλοι μπήκαν στον πυρετό του παιδικού καρναβαλιού , σχολικοί σύλλογοι όλων των βαθμίδων , αλλά και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας δημιούργησαν με περίσια φαντασία και όρεξη τα δικά τους ευφάνταστα γκρουπ.

 Βραβεύσεις και κίνητρα για τους μικρούς μας φίλους παρείχε το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, όπως στο Πρώτο παιδικό καρναβάλι χρηματικά έπαθλα.Ακόμη ,κατά το Δεύτερο παιδικό καρναβάλι τα νικητήρια αποκριάτικα παιδικά γκρουπ, ξεκίνησαν  το καρναβάλι του Γληγοράκη την Καθαρή Δευτέρα στην Βόνιτσα.
 
Επιπροσθέτως, υπήρξε ,επιτροπή που αποτελούνταν από 4 άτομα τα οποία ήταν εκτός Δήμου και που  είχαν μεγάλη εμπειρία από παιδικά καρναβάλια σε Πάτρα και Ξάνθη. Η επιτροπή έκρινε τους νικητές του παιδικού καρναβαλιού και  βρισκόνταν ανάμεσα από τα γκρουπ με αποκριάτικες στολές .  

Αυτό που βαθμολογούσε η επιτροπή ήταν  το κέφι , η πρωτοτυπία της στολής κάθε γκρουπ,ο συγχρονισμός των παιδιών από τους επικεφαλείς και ο χορός.